گروه بیوتکنولوژی کشاورزی
بیوتکنولوژی مدرن با نگرشی به مفهوم کاربرد علوم زیستی در تولید فرآوردههای کشاورزی، فرصتهای زیادی را برای حل مشکلات غذایی و محیط زیستی فراهم آورده است. به همین دلیل، استفاده از بیوتکنولوژی براي تأمین مواد غذایی در کشورهای مختلف جهان گسترش چشمگیری یافته و به نظر میرسد استفاده از آن برای پیشبرد توسعه پایدار کشاورزی ایران نیز مورد توافق عمومی است. با توجه به چنین ضرورتی، گروه آموزشی بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان یک گروه بین گروهی (Interdepartmental) با هدف تعمیق و گسترش آموزش و پژوهش در زمینههای بیوتکنولوژی مربوط به کشاورزی در سال 1378 در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان تأسیس گردید.
دوره های آموزشی
- دوره کارشناسی ارشد
دانشجویان دوره كارشناسي ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی با فراگيري آموزشهاي لازم در زمینه ژنتیک ملکولی، کشت بافت و سلول، نشانگرهای ملکولی و مهندسی ژنتیک و نیز آشنايي با روشهاي پژوهش علمي، تواناییهای لازم را براي آموزش، پژوهش و خدمات در زمینه بیوتکنولوژی کسب خواهند نمود. آموزش اصول و روشهای بیوتکنولوژی به دانشجویان دورههای تحصیلی کاردانی و کارشناسی و نیز ارائه خدمات فنی و مدیریتی در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته در بخشهای خصوصی و دولتی از جمله توانمندیهای دانش آموختگان این دوره خواهد بود. این دانش آموختگان قادر خواهند بود با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی، پژوهشهای مستقلی را در زمینه کشاورزی و مدیریت منابع ژنتیکی هدایت کنند.
دانشجویان پذیرفته شده در دوره كارشناسي ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی با گذرانیدن 26 واحد درسی و شش واحد پایان نامه فارغ التحصیل میشوند. دانشجویان پس از اتمام دروس نیمسال دوم، پروپوزال پایان نامه خود را تحت راهنمایی یک یا دو عضو هیئت علمی به تصویب تحصیلات تکمیلی دانشکده میرسانند و طی سال دوم تحصیلی تحقیقات عملی پایاننامه را انجام میدهند. بعد از گذشت دو سال تحصیل، این دانشجویان باید تمام واحدهای درسی و پایاننامهای خود را تکمیل کرده باشند.
- دوره دکتری
دانشجویان پذیرفته شده در مقطع دکتری با گذراندن 18 واحد درسی (8 واحد تخصصی و 10 واحد اختیاری) و سپری کردن آزمون جامع، می بایست پروپوزال رساله خود را تحت راهنمایی یک یا دو عضو هیئت علمی به تصویب تحصیلات تکمیلی دانشکده رسانده و طی چهار سال تحصیلی تحقیقات عملی رساله را انجام دهند

- پوشیدن روپوش سفید در آزمایشگاه الزامی است.
- از خوردن و آشامیدن در آزمایشگاه پرهیز نمایید.
- شوخی و حرکات نا به جا در محیط آزمایشگاه خطرناک بوده و قطعاً ممنوع می باشد.
- از هرگونه ریسک و خطرپذیری در کار اجتناب نمایید.
- محلول ها را به تناسب مقدار مورد نیاز خود بسازید. روی کلیه ظروف حاوی محلول های آزمایشگاه برچسب بزنید و مشخصات محلول، تاریخ ساخت و نام خود را یادداشت نمایید.
- از ریختن مواد آلی خطرناک به داخل مجرای فاضلاب خودداری کنید.
- ساعت کار در آزمایشگاه 8 لغایت 15:30 روزهای شنبه تا چهارشنبه می باشد. در صورت لزوم و با اعلام قبلی و تایید کارشناس مسوول آزمایشگاه, دانشجو می تواند خارج از زمان اداری به فعالیت خود در آزمایشگاه ادامه دهد.
- در صورتى که دانشجو بر اثر عدم رعایت ضوابط ایمنى، بى دقتى، استفاده نادرست یا بدون اجازه و آموزش لازم از ابزار موجود در آزمایشگاهها، آسیبى به خود یا دیگران واردکند، یا به تجهیزات آزمایشگاه خسارتى برساند، مسؤولیت آن به عهده دانشجو خواهد بود و گروه در این زمینه مسئولیتى ندارد.
- در صورت مشاهده تخلف از مقررات فوق کارشناسان آزمایشگاه موظفند که گزارشات تخلف را تهیه و به استاد راهنما و مدیر گروه تحویل دهند.