گروه بیوتکنولوژی کشاورزی
بیوتکنولوژی مدرن با نگرشی به مفهوم کاربرد علوم زیستی در تولید فرآوردههای کشاورزی، فرصتهای زیادی را برای حل مشکلات غذایی و محیط زیستی فراهم آورده است. به همین دلیل، استفاده از بیوتکنولوژی براي تأمین مواد غذایی در کشورهای مختلف جهان گسترش چشمگیری یافته و به نظر میرسد استفاده از آن برای پیشبرد توسعه پایدار کشاورزی ایران نیز مورد توافق عمومی است. با توجه به چنین ضرورتی، گروه آموزشی بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان یک گروه بین گروهی (Interdepartmental) با هدف تعمیق و گسترش آموزش و پژوهش در زمینههای بیوتکنولوژی مربوط به کشاورزی در سال 1378 در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان تأسیس گردید.
دوره های آموزشی
دانشجویان دوره كارشناسي ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی با فراگيري آموزشهاي لازم در زمینه ژنتیک ملکولی، کشت بافت و سلول، نشانگرهای ملکولی و مهندسی ژنتیک و نیز آشنايي با روشهاي پژوهش علمي، تواناییهای لازم را براي آموزش، پژوهش و خدمات در زمینه بیوتکنولوژی کسب خواهند نمود. آموزش اصول و روشهای بیوتکنولوژی به دانشجویان دورههای تحصیلی کاردانی و کارشناسی و نیز ارائه خدمات فنی و مدیریتی در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته در بخشهای خصوصی و دولتی از جمله توانمندیهای دانش آموختگان این دوره خواهد بود. این دانش آموختگان قادر خواهند بود با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی، پژوهشهای مستقلی را در زمینه کشاورزی و مدیریت منابع ژنتیکی هدایت کنند.
دانشجویان پذیرفته شده در دوره كارشناسي ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی با گذرانیدن 26 واحد درسی و شش واحد پایان نامه فارغ التحصیل میشوند. دانشجویان پس از اتمام دروس نیمسال دوم، پروپوزال پایان نامه خود را تحت راهنمایی یک یا دو عضو هیئت علمی به تصویب تحصیلات تکمیلی دانشکده میرسانند و طی سال دوم تحصیلی تحقیقات عملی پایاننامه را انجام میدهند. بعد از گذشت دو سال تحصیل، این دانشجویان باید تمام واحدهای درسی و پایاننامهای خود را تکمیل کرده باشند.
دانشجویان پذیرفته شده در مقطع دکتری با گذراندن 18 واحد درسی (8 واحد تخصصی و 10 واحد اختیاری) و سپری کردن آزمون جامع، می بایست پروپوزال رساله خود را تحت راهنمایی یک یا دو عضو هیئت علمی به تصویب تحصیلات تکمیلی دانشکده رسانده و طی چهار سال تحصیلی تحقیقات عملی رساله را انجام دهند