رفتن به محتوای اصلی
x

گروه علوم و صنایع غذایی

امنيت غذايي جزء مهمترين اهرم‌هاي استراتژي کشورها به منظور استقلال و خودكفايي مي‌باشد. استفاده بهينه از مواد غذايي، كاهش ضايعات، مديريت صحيح بر منابع و نيز استفاده از علوم و فنون نوین به منظور حفظ كيفيت و افزايش عمر نگهداري مواد غذايي نيازمند نيروهاي متخصص و كارآزموده در اين زمينه مي‌باشد. بديهي است نيل به این هدف جز با در اختيار داشتن نيروي انساني متخصص كه توانايي‌هاي خود را در محيط آموزش و علمي مناسب كسب نموده باشد، امكانپذير نخواهد بود.

گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1358 با ايجاد رشته تبديل و فرآوری محصولات کشاورزي تشکيل شد. اولین دوره دانشجویان کارشناسی این گروه در سال 1367 جذب و سپس دوره کارشناسي ارشد در رشته علوم و صنايع غذايي در سال 1372 و مقطع دکتري صنایع غذایی در سال 1382 دایر گردید. در حال حاضر گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان در مقطع کارشناسی در رشته علوم و صنایع غذایی، در مقطع کارشناسی ارشد در 3 گرایش تکنولوژی، مهندسی و میکروبیولوژی مواد غذایی و در مقطع دکتری در 4 گرایش تکنولوژی،مهندسی، میکروبیولوژی و شیمی مواد غذایی پذیرش دانشجو دارد.

دوره های آموزشی

  • دوره کارشناسی

دوره کارشناسی مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی با هدف تربیت کارشناسانی با توانایی تولید و کنترل کیفیت محصولات غذایی در کارخانجات و مراکز وابسته دایر گردیده است. بطور کلي، دانشجويان فارغ‌التحصيل در دوره کارشناسی توانايي‌هاي زير را کسب خواهند کرد:

  • شناخت ترکیبات شیمیایی مواد غذایی و نحوه اندازه‌گیری آنها.
  • آشنایی با ویژگی‌های میکروبی مواد غذایی و تولید فرآورده‌های تخمیری.
  • آشنایی با اصول کنترل کیفیت مواد غذایی.
  • تولید و فرآوری انواع محصولات غذایی.
  • آشنایی با مباحث مهندسی صنایع غذایی از قبیل انتقال حرارت، انتقال جرم، طراحی فرآیندهای غذایی، ویژگی‌های تجهیزات صنایع غذایی و طراحی کارخانجات تولید مواد غذایی.
  • تولید محصولات جدید غذایی با توجه به نیاز بازار مصرف.
  • تعیین بهترین شرایط نگهداری و انبارداری محصولات کشاورزی و غذایی.

دانشجویان کارشناسی برای فراغت از تحصیل نیاز به گذرانیدن 140 واحد درسی در چهار سال (هشت نیمسال تحصیلی) را دارند.

  • دوره کارشناسی ارشد

گروه علوم و صنایع غذایی در دوره کارشناسی ارشد در 3 گرایش مهندسی صنایع غذایی، میکروبیولوژی صنایع غذایی و تکنولوژی مواد غذایی پذیرش دانشجو دارد. در این دوره دانشجویان دانش لازم در ارتباط با مدلسازی فرآیندهای غذایی، ویژگی‌های فیزیکی مواد غذایی، ویژگی‌های شیمیایی ترکیبات غذایی، میکروبیولوژی صنعتی، روش‌های نوین آزمایشگاهی و تکنولوژی‌های تکمیلی صنایع غذایی را کسب می‌کنند. از اهداف این دوره تقویت دانش تئوریک و توانایی‌های پژوهشی برای فعالیت در مراکز آموزشی به منظور تدریس در مقاطع کاردانی و کارشناسی و همچنین پژوهشی و مدیریتی در کارخانه­های تولید مواد غذایی و ادارات وابسته می‌باشد.

دانشجویان پس از گذراندن دروس در نیمسال دوم، پروپوزال پایان نامه خود را تحت راهنمایی یک یا دو عضو هیئت علمی به تصویب تحصیلات تکمیلی دانشکده می‌رسانند و طی سال دوم تحصیلی تحقیقات عملی پایان‌نامه را انجام می‌دهند. پس از گذشت دو سال تحصیلی، این دانشجویان باید تمام واحدهای درسی و پایان‌نامه‌ای خود را تکمیل کرده باشند.

  • دوره دکتری

در حال حاضر گروه علوم و صنایع غذایی در مقطع دکتری در 4 گرایش مهندسی صنایع غذایی، میکروبیولوژی صنایع غذایی، تکنولوژی مواد غذایی و شیمی مواد غذایی پذیرش دانشجو دارد. در این دوره دانشجویان در سال اول بسته به گرایش تحصیلی دروس نظری و عملی مختلف را گذرانده و سپس پژوهش بر روی رساله را انجام می‌دهند. از اهداف این دوره ضمن تقویت دانش تئوریک در زمینه علمی و ایجاد توانایی‌های لازم پژوهشی به منظور ارتقای سطح دانش جهانی و رفع معایب صنعت، آماد‌­سازی دانشجویان به منظور فعالیت به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه‌ها و همچنین مراکز پژوهشی صورت می‌گیرد.

دانشجویان پذیرفته شده در دوره دکتری علوم و صنایع غذایی با گذرانیدن 18 واحد درسی و 18 واحد رساله فارغ التحصیل می‌شوند. دانشجویان بعد از اتمام دروس، پروپوزال رساله خود را تحت راهنمایی یک یا دو عضو هیئت علمی به تصویب تحصیلات تکمیلی دانشکده می‌رسانند. پس از سه سال تحقیق بر روی رساله، دانشجویان با دفاع از رساله فارغ التحصیل می­گردند.

 

 

تحت نظارت وف ایرانی