شعبه استانی انجمن علوم خاک ایران در اصفهان تأسیس و افتتاح شد

پس از ماه­ها پیگیری و توسط جمعی از علاقه‌مندان و اعضای انجمن علوم خاک ایران در استان اصفهان، اولین شعبه استانی انجمن علوم خاک ایران در اصفهان تأسیس و افتتاح شد. در همین رابطه در تاریخ هشتم شهریورماه 1394 در آئین خاصی که در محل دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان و با همکاری گروه خاک‌شناسی دانشگاه مزبور و نیز پشتیبانی گروه خاک‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان و حمایت موثر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان برگزار شد، آقای دکتر حمید قیومی محمدی رئیس شعبه انجمن علوم خاک ایران در اصفهان اهداف و برنامه‌های شعبه مزبور را تشریح نموده و بر ضرورت مشارکت، تعامل و هماهنگی نیروهای تخصصی برای توانمندسازی و صیانت از خاک‌ها و زمین ریخت­های استان و کشور تأکید نمود.

دکتر قیومی در مورد اهداف و برنامه‌های شعبه انجمن در اصفهان اظهار داشتند که شعبه استانی می­تواند برحسب مورد در زمینه­های زیر فعالیت نماید:

• تبلیغ و معرفی اهداف و رسالت­های انجمن و پیگیری آن‌ها در استان (فعالیت­های علمی، پژوهشی، انتشاراتی، فرهنگی و ترویجی)،
  • برگزاری روز جهانی خاک و نیز سال جهانی خاک در استان،
  • پیگیری برنامه­ها و موارد ارجاعی از طرف انجمن علوم خاک ایران،
  • برگزاری جلسات سخنرانی علمی و هم اندیشی،
  • برگزاری همایش­های دانشجوئی و نمایشگاه­های تخصصی در زمینه اهداف انجمن علوم خاک ایران،
  • تشکیل گروه­های کاری برای انجام پروژه­های دانشجویی،
  • برگزاری بازدیدهای علمی و ژئوتوریستی برای اعضاء،
  • برگزاری کارگاه­های آموزشی و توانمندسازی اعضاء در زمینه­های مختلف علوم خاک،
  • هماهنگی برای تسهیل شرکت اعضاء در کنگره­های علوم خاک ایران و اجلاس‌های مربوط به خاک و آب،
  • برگزاری مسابقات علمی مختلف در حوزه کاری انجمن،
  • تهیه و ارسال اخبار، گزارش­ها، مقالات و مطالب علمی مناسب جهت انتشار در تارنما یا چاپ در آگاهی نامه و نشریات انجمن علوم خاک ایران،
  • راه‌اندازی تارنما در مورد مسائل تخصصی و فرهنگی مربوط به علوم خاک در سطح استان،
  • چاپ مقالات و گزارش‌های مربوط به فرهنگ­سازی اهمیت و جایگاه خاک در روزنامه­ها و نشریات کشور با اطلاع دبیرخانه انجمن،
  • هرگونه برنامه­ پیشنهادی پژوهشی، مطالعاتی، کارآفرینی و اشتغال­زا برای دانشجویان و دانش­آموختگان که هدایت و پشتیبانی آن از طریق شعبه استانی و هیئت مدیره انجمن و انعکاس آن به مراجع ذی‌ربط تسهیل‌کننده و راهگشا باشد
  • سایر فعالیت­های ضروری در راستای اهداف انجمن.

در پایان ایشان از مساعی و حُسن تدبیر مدیران محترم استان از جمله آقایان محترم دکتر حسین خادمی، دکتر شمس الله ایوبی، دکتر علی‌اصغر شهابی و دکتر ناصر هنرجو، از اعضای تلاشگر انجمن و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان به خاطر مساعدت و همکاری در زمینه تأسیس شعبه انجمن علوم خاک تشکر و قدردانی نمودند. ایشان اضافه نمودند به زودی شاخه‌های دانشجویی و پژوهشی شعبه مذکور برای تسهیل در رسیدن به اهداف انجمن و شعبه مزبور و نیز تعامل بیشتر با پژوهشگران، جوانان و دانشجویان علوم خاک، در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی استان اصفهان تأسیس و فعال می­گردد.

در ادامه جلسه مدیران و اعضای انجمن، از جمله آقایان دکتر شمس الله ایوبی و دکتر محمد حاج عباسی از اساتید دانشگاه صنعتی و نیز سرکار خانم‌ها دکتر میترا عطاآبادی و دکتر الهام چاوشی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان به بیان دیدگاه­ها و نظرات خود در مورد تهدیدات و چالش­های پیش روی خاک‌ها، زمین ریخت‌ها، اراضی و حوضه‌های آبی منطقه پرداختند و بر ضرورت توجه به خاک­ها و نیروهای جوان خاک‌شناس تأکید نمودند. به‌ویژه توانمندسازی و کارآفرینی برای دانش آموختگان علوم خاک پیشنهاد و تأکید گردید. اشاره گردید هرچند اشتغال‌زایی و کارآفرینی دغدغه بسیاری از اعضای انجمن می‌باشد، اما امیدآفرینی اولی­تر  است. در این جلسه تأکید گردید اقدامات و برنامه های شعبه در چهارچوب اساس نامه انجمن و آئین نامه شعبه خواهد بود و با توجه به میزان مشارکت و تعامل اعضاء، شعبه انجمن از هرگونه تلاشی برای شناسایی، پایش و حل مشکلات خاک­ها و خاک شناسان جوان استان در چهارچوب ضوابط انجمن و مقررات کشوری فروگذار نخواهد کرد. اعضای شورای شعبه انجمن در اصفهان 6 نفر می‌باشند که با انتخاب اعضای انجمن و از مجموعه­های دانشگاهی و مراکز پژوهشی استان برگزیده شده‌­اند. اسامی افراد برگزیده برای شورای شعبه و مشخصات آن‌ها به زودی در سایت انجمن علوم خاک ایران معرفی خواهند شد.

ضمناً به زودی دفتر کار شعبه انجمن علوم خاک ایران در اصفهان برای مراجعه علاقه‌مندان و ثبت نام اعضای جدید انجمن و سایر همکاری­ها در سایت انجمن مرکزی اعلام می­گردد. شعبه جدیدالتأسیس انجمن از کلیه پیشنهاد‌ها و نظرات مؤثر برای موفقیت شعبه مزبور و سایر همکاری‌ها استقبال خواهد نمود. تا قطعی شدن  آدرس دفتر کار، پست الکترونیکی رئیس شعبه به شرح زیر جهت ارتباط در اختیار علاقه‌مندان می­باشد.  hghaiumi@gmail.com