فناوري‌های پس از برداشت

ضايعات محصولات كشاورزي پس از برداشت آن‌ها از حدود 5% تا 50% با توجه به نوع محصول متغير مي‌باشد. در كشورهاي در حال توسعه به دليل فقدان روش‌ها و تكنيك‌هاي مناسب حمل و نقل، تبديل، عمليات حرارتي، درجه‌بندي، ذخيره‌سازي، بازاريابي و مديريت فرآورده‌هاي بيولوژيك از زمان برداشت تا زمان مصرف و عرضه به مصرف كننده، مقدار ضايعات اين فرآورده‌ها بسيار زياد مي‌باشد. اين موضوع سبب وارد آمدن زيان‌هاي مالي جبران ناپذيري مي‌شود. به عبارت ساده‌تر، نگهداری محصولات تازه پس از برداشت آنها بدون فراوري موجب کاهش کیفیت محصول می‌شود. بنابراين، لازم است با استفاده از فناوری‌های توانمند، فساد و ضايعات پس از برداشت را به حداقل رساند. در اين راستا گروه مهندسي ماشين‌هاي كشاورزي با انجام تحقيقات كاربردي متنوع در زمينه خواص فيزيكي، مكانيكي و حرارتي محصولات كشاورزي، طراحي و ساخت انواع خشك‌كن‌هاي محصولات كشاورزي شامل خشك‌كن هواي داغ، خشك‌كن هيبريدي هواي داغ- مايكروويو، خشك‌كن هيبريدي هواي داغ- پمپ حرارتي، خشك‌كن الكتروهيدروديناميك، خشك‌كن خورشيدي، خشك‌كن بستر شناور ارتعاشي، مدلسازي فرآيند خشك شدن، مطالعه ايزوترم‌هاي جذب و دفع محصولات كشاورزي، آناليز حرارتي غلات، مطالعه و بهينه‌سازي عمليات تبديل رقم‌هاي مختلف شلتوك، طراحي و ساخت دستگاه بخاردهي جو و توليد پرك آن و ... سعي در ارتقاء توانمندي علمي كشور و كمك به كاهش ضايعات محصولات كشاورزي دارد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی آسپا-وف